För idén bakom Big Green Egg, måste vi gå tillbaka århundraden i tiden. För drygt 3 000 år sedan lagade man i Ostasien mat på vedeldade lerugnar.
Dessa föregångare till Big Green Egg upptäcktes, omfamnades och togs med av japanerna, som kärleksfullt kallade de runda lerugnarna ”kamado” (ugn eller härd).
Under förra århundradet upptäckte amerikaner stationerade i Japan hur goda och saftiga rätterna blev som japanerna tillagade i kamadon.
När de åkte tillbaka hem, tog många av dem med sig en kamado som souvenir. Så att de även kunde njuta av den goda maten på hemmaplan!
1974 öppnade Big Green Egg sina dörrar i amerikanska Atlanta, Georgia. Företagets grundare Ed Fisher gjorde det möjligt för hela den amerikanska befolkningen att skaffa sig en kamado.
Big Green Egg började med att importera japanska och kinesiska kamados, men efter en tid bestämde man sig för att ytterligare fullända den urgamla modellen enligt moderna kunskaper, produktionstekniker och innovativa material.
Dagens generation med Big Green Eggs är resultatet av denna kombination av gammal kunskap och innovativ teknik.
Även tack vare specialkeramiken utvecklad av NASA har de urgamla, traditionella lerugnarna vidareutvecklats till fantastiska, fullvärdiga kokredskap att använda utomhus.
Anmäl dig till uppdateringar via e-post om våra senaste produkter, recept och kampanjer.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.